Nazca Ligfietsen

Nazca Ligfietsen is in 1998 door Henk van der Woerdt als eenmanszaak in Hengelo begonnen onder de naam Innovative Cycle Works. Het eerste ontwerp van dit bedrijf betrof een geveerde ligfiets met klapstuur. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat I.C.W. met meerdere producten op de markt zou komen, maar dit eerste product werd zo goed ontvangen dat al snel besloten werd om van ligfietsen het hoofdproduct te maken.
Gezocht werd naar een merknaam, het werd Nazca, naar de pre-Inca-beschaving in Peru, beroemd door de Nazca-lijnen en bijzondere figuren in de Nazca-vallei.

Op 1 januari 2000 is I.C.W opgehouden te bestaan en is de Vof Nazca Ligfietsen opgericht met Monique Holterman en Henk van der Woerdt als vennoten (en levenspartners door dik en dun).
Al snel werkten beide vennoten vaker dan gezond was door tot midden in de nacht om de bestelde fietsen te monteren, en werd begonnen met het zoveel mogelijk uitbesteden van produktie werk aan andere bedrijven.

Door ruimtegebrek was een verhuizing inmiddels ook noodzakelijk geworden, begin 2001 werd de huidige lokatie in Nijeveen (Drenthe) betrokken. Hier vond naast de ontwikkeling van nieuwe modellen aanvankelijk de montage van alle fietsen plaats.
Begin 2004 werd een voor Nazca heel belangrijke stap gezet, de montage van de ligfietsen begon hen boven het hoofd te groeien en deze werd, eerst in stappen en uiteindelijk in zijn geheel, uitbesteed aan Rainbow ligfietsen in Aalten. Met deze zeer ervaren collega's op het gebied van framebouw en coating werd al lang goed samengewerkt, anno 2017 vindt de gehele productie en het poedercoaten van de stalen frames hier plaats en worden de frames op orderspecificatie door Rainbow gemonteerd.
De controle, assemblage en het verpakken van de fietsen vindt plaats in Nijeveen, hier komen ook de bestelde onderdelen binnen. Inmiddels heeft Nazca Ligfietsen zo'n 8 modellen in een groot aantal uitvoeringen op zijn naam staan. De fietsen worden stuk voor stuk op bestelling gemaakt, elke Nazca ligfiets is dus een uniek exemplaar!

In totaal zijn er tot 2017 ca. 3500 Nazca ligfietsen met de hand gebouwd, die in een groot aantal landen binnen en buiten Europa hun weg gevonden hebben naar tevreden klanten!

Find us on Facebook