Zelf ligfietsen

U kunt nóg zo lang het internet afzoeken naar ervaringen van anderen, zelf proberen is nog altijd de beste manier om kennis te maken met de voordelen van een ligfiets.

Goed idee dus, om onze winkel in Nijeveen (Drenthe) eens te bezoeken.


U bent van harte welkom voor een proefrit! Alle modellen staan klaar, u kunt meerdere fietsen proberen om de onderlinge verschillen te ervaren en uw eigen voorkeur te ontdekken.


Onze winkel ligt in een rustig dorp, met naar alle richtingen prachtige fietsgebieden en dito fietspaden. Ook voor de eerste meters op een ligfiets is de ligging van onze winkel ideaal: het is een rustige omgeving met weinig verkeer. Heeft u de eerste meters onder de knie, dan fietst u met iets meer ervaring vanuit Nijeveen eenvoudig naar historische stadjes als Blokzijl, Zwartsluis, Giethoorn, Staphorst of naar natuurgebieden De Wieden of De Weerribben - alles op maximaal 20 km afstand.

helemaal naar Nijeveen?

Voor de aanschaf van een ligfiets wilt u natuurlijk zeker weten dat u het juiste type kiest. In onze kleinschalige winkel en werkplaats nemen we uitgebreid de tijd voor u. We hebben veel verschillende demo-fietsen, inclusief verschillende stuuropties. Henk van der Woerdt heeft alle ligfietsen ontworpen en gebouwd, hij en Monique Holterman kunnen u als geen ander adviseren en u helpen uw keuze te bepalen. Dichter bij de bron van Nazca kunt u niet komen.

een ligfiets huren bij Nazca

Wij raden u aan de ligfiets van uw keuze een dag te huren, voordat u tot aankoop over gaat. In de praktijk ervaart u het beste wat u wel en niet prettig vindt. Wij stellen de fiets af op uw lengte en gewicht en monteren de juiste zitting. Alleen als een ligfiets helemaal ‘klopt’ en u een flink stuk heeft gefietst, kunt u er een goed oordeel over vellen.
Onze fietsen zijn geschikt voor mensen met een lengte tussen ca. 1,5 m en ca. 2 m.


welke ligfietsen kan ik huren?

U kunt alle Nazca modellen in vrijwel alle stuuruitvoeringen huren, maar het kan natuurlijk zijn dat net úw favoriete ligfiets al is verhuurd. Daarom raden wij u aan om van tevoren een afspraak te maken, zodat u zeker weet dat uw ligfiets aanwezig is. Wij zorgen er dan voor dat de fiets klaar staat op het moment dat u bij ons bent.

openingstijden winkel

De winkel is het gehele jaar op afspraak geopend.


U kunt een afspraak maken per e-mail, wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.wat kost huren?

Een ligfiets huren kost € 25 per persoon per dag of dagdeel. Voor dit bedrag kunt u maximaal 2 ligfietsen proberen, die we voor u op de juiste lengte instellen.

Een tandem huren kost € 50 per dag of dagdeel.


Voor een langere periode gelden de volgende tarieven:


ligfiets: € 100 /week

tandem: € 200 / week


Bij aankoop van een ligfiets bij Nazca wordt max. € 100 door u betaalde huur verrekend met het aankoopbedrag!


hoe kom ik in Nijeveen?

Auto: A32, afrit 4 (Havelte, Diever), volg borden

Nijeveen, na passeren bord 30 km/h na 300 m aan de rechterkant.


Route met openbaar vervoer:
NS station Meppel, bus 40 richting Steenwijk, bushalte Gemeentehuis Nijeveen, daarna 200 m lopen in de rijrichting van de bus, oversteken. In het weekend rijden geen bussen, u kunt dan op het station een fiets huren of een beltaxi reserveren.